ideje-za-darilo-za-abrahama

Ideje za darilo za abrahama

Praznovanje 50-letnice ali abrahama je vedno nekaj posebnega. Navsezadnje je slavljenka oz. slavljenec na svetu že pol stoletja in spodobi se, da praznik tudi temu primerno obeležimo. A če nam izbira darila povzroča sive lase že, ko gre za praznovanje običajnega rojstnega dne, smo lahko kaj kmalu pred veliko dilemo, ko bomo iskali ideje za darilo za 50 let. Kot pri vseh darilih, tudi pri tem velja, da je najpomembnejša naša osebna nota in sporočilo, s katerim bomo darilo pospremili naprej.

Določimo omejitve

Vrednost darila za abrahama je v veliki meri odvisna od tega, v kakšnem razmerju smo z abrahamovko oz. abrahamovcem. Če gre za družinskega člana, bližnjega sorodnika ali najboljšega prijatelja, bomo za darilo porabili več, kot če gre za soseda ali znanca.

Pomembno je tudi, da določimo, kakšne so naše zmožnosti in koliko časa imamo za pripravo. Če gre za našega starša, morda še ne služimo oz. ne zaslužimo dovolj za darilo večje vrednosti in je bolj pomembna simbolika, po drugi strani pa na izbiro darila vpliva tudi možnost, da ga kupimo skupaj z drugimi. Na ta način lahko zberemo za darilo večje vrednosti in imamo zato več možnosti, da slavljenki ali slavljencu podarimo nekaj, kar si že dolgo želi ali si sam/a težko privošči. Pogosto darila za abrahama vključujejo veliko smeha in dogodke, ki si jih slavljenci zapomnijo za vse življenje.

Ne kupujmo v zadnjem hipu

Izognimo se izbiri brezosebnega darila v zadnjem hipu, saj bo v takem primeru zelo verjetno pristalo v kotu kakšne omare. Prav vsakemu darilu, ki ga bomo izbrali, lahko dodamo svojo osebno noto. Naj bo jasno, da smo ob izbiri mislili na to osebo. Pokažimo, zakaj smo izbrali prav to darilo, povejmo zgodbo, poskrbimo za dekoracijo, zapišimo v voščilo svoje iskrene misli in želje iz srca.

Za koga izbiramo darilo?

Če gre za nam bližnjo osebo, po vsej verjetnosti že vemo, kaj je tisto, kar oseba najraje počne v prostem času in kaj jo v življenju osrečuje, kaj ji največ pomeni. Če pa osebe ne poznamo tako dobro, se nam splača o njej nekoliko bolj pozanimati. Izbira darila je namreč veliko lažja, če vemo, kaj ima oseba rada in ali jo kaj še posebno zanima. Za darilo, izbrano na takšen način, namreč ni treba, da je veliko vredno, pomembno je, da oseba začuti, da smo ob izbiri mislili nanjo.

Če vemo, da se bliža praznovanje, lahko z osebo preživimo več časa in jo o teh stvareh povprašamo »naokoli«, lahko pa za pomoč vprašamo tudi koga, ki ji je bližje kot mi. Dobro je vedeti, po čem je oseba poznana, darila pa so pogosto tudi izpolnitve želja, ki jih poznajo le redki bližnji.

Zlata verižica, zapestnica, uhani, prstan, broška ali kravatna igla

Klasično darilo za abrahama je zlatnina. Gre za brezčasno darilo in lep spomin, ki je zelo običajno darilo za 50 let. Pred izbiro je dobro vedeti, ali ima oseba raje rumeno ali belo zlato. Če bomo izbirali prstan, je dobro vedeti velikost, a tudi, če te ne poznamo, lahko v zlatarni, kjer smo nakit izbrali, velikost naknadno prilagodijo. Poskrbimo le, da se dogovorimo, da za morebitno doplačilo povečave prstana plačamo mi, ne slavljenka oz. slavljenec. V izdelek lahko dodamo tudi gravuro in tako dodatno poskrbimo, da oseba ne bo pozabila priložnosti, ob kateri je prejela naše darilo. Zlat nakit je primerno darilo za abrahamovko in za abrahamovca, le prej se je dobro prepričati, da ga oseba tudi nosi.

Ročna ura s posvetilom

Zelo lepo, uporabno in trajno darilo je tudi ročna ura, ki ji dodamo večno osebno posvetilo. Nanjo lahko namreč vgraviramo ime, datum, krajše sporočilo ali simbole. Lahko izbiramo med analognimi urami ali se odločimo za pametno uro, s katero bo naša slavljenka oz. slavljenec spremljal/a tudi vse, kar nam ure danes omogočajo. Darilo je še toliko bolj uporabno, če oseba uporablja pametni telefon, vedeti moramo le, katere znamke je, da bo ura z njim združljiva.

Unikatni usnjeni copati, torbice ali denarnice (Brodi)

Izredno prisrčno in uporabno darilo so tudi usnjeni copati in drugi izdelki iz pravega usnja, ki jim lahko dodamo osebno noto. Na primer copate lahko prilagodimo tako, da nanje dodamo zapis in jih kako drugače personaliziramo, da bo to postal nov najljubši izdelek abrahamovke ali abrahamovca.

Fotoknjiga

Če gre za našega družinskega člana, imamo po vsej verjetnosti veliko spominov v obliki fotografij. Lahko se dodatno potrudimo in izbrskamo tudi stare fotografije od njegovega rojstva do danes in iz vsega sestavimo čudovito fotoknjigo, ob kateri nihče ne bo mogel ostati ravnodušen. Vseh 50 let lahko izrazimo v izbranih fotografijah, s posvetilom pa zaželimo še lepše nadaljevanje in uspeh je zagotovljen, to bo zagotovo najlepša ideja za darilo za 50 let.

Bon za sanjsko potovanje ali oddih za dva

Če nam zmožnosti to dopuščajo ali če se lahko povežemo še z drugimi, bo darilni bon za sanjsko potovanje, na katerega si je naša ljubljena oseba vedno želela iti, zadetek v polno. Kaj je lepšega kot začetek novega desetletja pospremiti z ustvarjanjem novih nepozabnih spominov. Če so naše zmožnosti nekoliko manjše, lahko podarimo tudi oddih za krajši čas, morda vikend paket razvajanja ali doživetje, ki bi ga bila oseba vesela. Na voljo imamo namreč zelo veliko možnosti – vse od kratkih izletov, poletov z letalom/helikopterjem, do večjih potovanj in daljših križarjenj. Lahko se odločimo tudi za tematsko obarvano potovanje, če je katera od dejavnosti osebi še posebno pri srcu.

Plinski žar ali žar na oglje

Če naša slavljenka ali slavljenec rad/a peče na prostem, bo plinski žar ali žar na oglje prava izbira. Z nakupom lahko osebo spodbudimo, da postane še večja žar mojstrica oz. mojster, otvoritev pa lahko organiziramo kar na obstoječi domači zabavi in poskrbimo tudi za ustrezne pripomočke in sestavine. Bodimo le toliko pozorni, da osebe ne bomo popolnoma okupirali in bo pri žaru dovolj pomoči, da se bo lahko posvetila tudi praznovanju. Korak dlje lahko gremo z najetjem profesionalnega chefa, ki bo naši ljubljeni osebi pokazal in povedal kaj, česar sam/a še ni poizkusil/a.

Električno kolo

Če naša ljublabrahamovka oz. abrahamovec rad/a kolesari, bo električno kolo po vsej verjetnosti velika uspešnica, in tudi, če ni tako, bo morda prav električno kolo prava spodbuda. Gre za zanimivo in inovativno prevozno sredstvo, ki vse bolj navdušuje kolesarje vseh starosti. Vožnja je udobna in kolesarjenje je veliko lažje, zato lahko pridemo dlje, ne da bi potrebovali veliko kondicije ali se zelo utrudili. Pri izbiri kolesa naj nam svetujejo strokovnjaki, saj je pomembno, da izberemo ustrezno velikost kolesa. 

Bon za wellness

Običajno so abrahamovke in abrahamovci izredno aktivni ljudje z zelo zapolnjenim urnikom, zato bodo zelo verjetno cenili darilni bon za oddih, kjer bodo lahko za nekaj časa odmislili vse skrbi. Prostor, kjer je to lažje doseči, je zagotovo wellness. Lahko izberemo katerega v bližini ali osebo pošljemo nekam, kjer bo lahko izlet združila še s katero drugo prijetno dejavnostjo. Če gre za našega partnerja oz. so okoliščine temu primerne, lahko osebi ponudimo dan za sproščanje v dvoje in jo kar sami odpeljemo na izlet.

Večerja v eni izmed vrhunskih restavracij v Sloveniji

Gurmani se bodo zagotovo zelo razveselili obiska katere od številnih vrhunskih resatvracij v Soveniji, še posebno, če si takega obiska sami ne bi privoščili. Poskrbimo, da bo darilni bon kril tudi izbiro vina oz. da osebi ne bo treba veliko doplačevati. Pozanimajmo se o morebitni čakalni vrsti in slavljenko oz. slavljenca seznanimo s tem, koliko prej mora poklicati za rezervacijo. Še najboljše pa bomo storili, če osebo kar sami odpeljemo na večerjo in z njo preživimo še nekaj kakovostnega časa ob dobri hrani in pijači ter tako poskrbimo, da ne bo imela nobenih stroškov niti z organizacijo. Morda lahko to združimo skupaj s prijetnim izletom in z osebo preživimo nepozaben dan.

Portretna slika na platnu ali karikatura

Posebno darilo za abrahama je zagotovo portret po naročilu, ki bo v rodu ostala še nekaj generacij. Izbranemu avtorju lahko v naročilo oddamo sliko abrahamovke oz. abrahamovca, lahko pa naročimo portret z ljubljenčkom, na katerega je oseba navezana ali kar celoten družinski portret. Lepo je, da hkrati poskrbimo tudi za primerno uokvirjenje portreta.

Med boljše ideje za darilo za abrahama spada tudi karikatura osebe, v kateri lahko poudarimo njegove posebnosti ali jo narišemo kot lik iz priljubljenega filma.

Počivalnik ali masažni stol

Ker naši ljubljeni osebi zagotovo zelo privoščimo več sprostitve in časa zase, bomo na to vsekakor najbolj neposredno vplivali z izbiro počivalnika oz. masažnega stola. Na ta način ji bomo redno sprostitev omogočili kar na njenem domu in morda dosegli, da bo od praznovanja abrahama naprej določen čas dneva namenjen samo zanjo, s tem pa nedvomno dvignili kakovost življenja. Pred nakupom se moramo le prepričati, da ima oseba v svojem domu za takšen velik kos opreme dovolj prostora, da ne bomo z nakupom povzročili nevšečnosti, poskrbeti pa moramo tudi za dostavo in vse potrebno, da oseba z našo izbiro darila ne bo imela dodatnega dela.

Preberite si tudi: