rocne-ure-tudor

Zakaj izbrati ročno uro Tudor?

Ste vedeli, da je Tudor hčerinska družba podjetja Rolex? Bistvena skupna točka podjetij, ki ju ponazarjata ščit in krona, je ustanovitelj Hans Wilsdorf, vizionar in podjetniški genij. Ta je že v času, ko so bile ročne ure bolj kot ne damski modni dodatek, moški pa so po večini uporabljali žepne ure, trdno verjel, da je slednjim štet čas. Eden od zaščitnih znakov ur Tudor so posebni kazalci, ki po obliki spominjajo na snežinke in se jih je skozi zgodovino prijelo ime »snowflake«.

tudor-ure

Zgodovina ročne ure Tudor

Mlajši brat Rolexa je do sredine 50. let prejšnjega stoletja s pomočjo Rolexovega navijalnega rotorja in vodoodpornega ohišja rešil večino tehnoloških problemov ročnih ur takratnega časa in se tako usmeril v pisanje lastne zgodbe, ki pa je bila kljub močni povezanosti z Rolexom krojena nekoliko drugače.

Leta 1952 so predstavili model Oyster Prince, prvo vodoodporno uro te znamke z avtomatskim navijanjem. Namesto s tehničnimi specifikacijami so jo oglaševali kot izjemno vzdržljivo in robustno, za potrditev pa je prestala več zahtevnih testov.

Leta 1954 ji je pod vodno gladino sledil model Tudor Submariner, ki je hitro našel mesto na rokah profesionalnih potapljačev in se tako izkazal za zanesljiv profesionalni instrument. Te ure so bile tako uporabne, da je Tudor več desetletij svoje ure dobavljal ameriškim specialnim enotam SEAL in potapljačem Francoske mornarice. 

Ročne ure Tudor so se uveljavile tudi na področju kronografov. Prvega so predstavili že leta 1970, združeval pa je zanesljivost in robustnost, po kateri je znamka poznana. Še posebej zanimiva je bila številčnica, ki je imela števce kronografa zasnovane v obliki petkotnika namesto klasičnega kroga. Drzna poteza, ki se je izkazala za pravilno, saj se je ura začela pojavljati na zapestjih več dirkaških navdušencev.

tudor-rocne-ure

Katero ročno uro Tudor izbrati?

Moške ročne ure Tudor so na voljo v več različnih oblikah, modelih in velikostih. Najbolj poznana kolekcija je Black Bay. Vse moške ročne ure Tudor združujejo nekaj pomembnih lastnosti:

  • mehanski mehanizem,
  • visokokakovostni pasovi,
  • dostopne cene.

Bogat nabor kolekcij, kot so Tudor Black Bay, Tudor Royal, Tudor Pelagos, Tudor 1926, Tudor Clair de Rose in Tudor Glamour, z različnimi variacijami ponuja nekaj za vsako zapestje. 

Black Bay – ikona znamke Tudor

Najbolj prepoznavne moške ure Tudor so zagotovo tiste iz kolekcije Black Bay. Ure Black Bay zaznamuje zanesljivost, prefinjenost in bogata zgodovina, s katero privlačijo mnogo urarskih navdušencev.

tudor-ura

Po ročno uro Tudor v Draguljarno Malalan

Pri nas boste moške ročne ure Tudor našli v spletni trgovini Malalan ali v eni od njihovih fizičnih poslovalnic. Njihovi prodajni specialisti vam bodo odgovorili na vsa vprašanja in vam priskočili na pomoč pri izbiri pravega modela in velikosti. Malalan je uradni serviser za ročne ure Tudor, zato vam je na voljo tudi servis ročnih ur Tudor.

Vsaka ročna ura Tudor je namreč kompleksna in natančna ter za optimalno delovanje zahteva redno vzdrževanje s strani ustrezno usposobljenih urarjev.