magnezijev citrat

Magnezijev citrat je odličen za organizem

Vprašanje je, koliko ljudi pravzaprav ve povedati, kaj je magnezijev citrat. Dejstvo pa je, da je odličen za naš organizem ter da je zelo hitro aktiven. Nekatera živila vsebujejo magnezij v organski obliki, kot je na primer ravno magnezijev citrat, ki je gradnik našega telesa. Posledično ga naše telo zelo dobro prenaša in je precej hitro aktiven.

Če si želite svoje telo ustrezno oskrbeti z magnezijem, morate torej biti pozorni na zadostni vnos tovrstnega minerala. Za odrasle strokovnjaki priporočajo dnevni vnos v odmerku med 300 in 400 miligramov; to je zlasti odvisno od spola pa tudi od starosti. Potrebe po tej vrsti minerala pa imajo še posebej sladkorniki, športniki, ne nazadnje tudi starostniki.

Najpogosteje zahtevana oblika magnezija

Znano je, da je ravno magnezijev citrat dandanes izjemo visoke biorazpoložljivosti. Ima ugoden vpliv na prebavni trak. Tudi cenovno je zelo dostopen, zato ni čudno, da velja za enega od najpogosteje zahtevanih oblik magnezija. Največkrat se uporablja kot preventiva za preprečevanje krčev v mišicah.

Sicer pa magnezijev citrat slovi predvsem po tem, da odlično deluje proti stresu pri vadbi. Njegove ključne prednosti so še zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, učinkovito delovanje mišic, delovanje živčnega sistema, ohranjanje zdravih kosti ter zob, ravnotežje elektrolitov, sproščanje energije pri presnovi, normalno psihološko delovanje. Ne nazadnje ima magnezijev citrat pomembno vlogo tudi pri sintezi beljakovin pa tudi pri delitvi celic.

Kje lahko kupite magnezijev citrat

Magnezijev citrat je torej še posebej priporočljiv za športnike, starostnike in sladkornike. Kakovosten tovrstni izdelek vam je na voljo v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki. Pri nakupu naj vam svetuje izkušeno in strokovno osebje. Še posebej bodite pozorni na odmerjanje takšnega proizvoda. Sicer pa so jasna navodila za jemanje oziroma uporabo vključena v embalažo izdelka.

Veliko odličnih in uporabnih nasvetov v povezavi z magnezijevim citratom in drugimi vrstami prehranskih dopolnil vam je na voljo tudi na spletu. Na straneh ponudnikov cenovno dostopnih izdelkov lahko v obliki strokovnih člankov preberete prav vse značilnosti posameznih snovi, kako delujejo v našem telesu ter podobno. Sicer pa so vam strokovnjaki ves čas na voljo tudi za povsem brezplačne nasvete. Vprašanja jim lahko pošljete kar na mail ali pa jih pokličete po telefonu.

Tako kot to velja za vsa druga prehranska dopolnila, tudi magnezijev citrat ni nadomestilo za uravnoteženo ter raznovrstno prehrano in zdrav način življenja. Shranjevati ga morate pri temperaturi do 25 stopinj Celzija, dobro pa ga zaščitite pred vlago in svetlobo. Nosečnice, doječe matere in osebe z zdravstvenimi težavami pa se morajo pred jemanjem nujno posvetovati s svojim zdravnikom.

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani zdravi-in-uspešni.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.