Vsak praznik je priložnost za dobro pojedino

Slovenci so veliki gurmani in zelo radi okušamo različne vrste mesa. Čeprav se v javnosti že dolga leta poudarja, da bi morali ljudje zmanjšati vnos rdečega mesa, saj na le-to ne bi bilo najbolj zdravo, ga ljudje še vedno radi jedo in je zelo pogosto na jedilniku.

Z mesom lahko namreč ustvarimo različne jedi, s katerimi obogatimo vsak krožnik. Res pa je, da je dobro vsake toliko meso spustiti iz našega menija in s tem prispevati k zdravemu načinu življenja. Vsekakor pa mora biti meso na mizi ob praznikih, ko si Slovenci radi pripravimo pravcate pojedine z več različnimi vrstami mesa. Za začetek kosila je tako odlična prekajena govedina, ki nam bo pomagala pričakati glavni del kosila.

Prekajena govedina v narezku

Pred kosilom lahko tako goste postrežemo z odličnim krožnikom na kateremu je prekajena govedina. Tako bodo naši goste odpravili začetno lakoto in lepo pokramljali v pričakovanju ostalih jedi. Poleg prekajene govedino moramo ponuditi tudi kozarec okusnega rdečega vina, ki bo odlično dopolnil celotno predjed.

Prekajena govedina je lahko na krožniku sama, lahko pa ji dodamo tudi kakšen košček domačega sira, ki se odlično poda k nežnemu okusi prekajene govedine. Poleg tega pa lahko zraven ponudimo tudi kakšno vloženo zelenjavo ali pa kakšen zelenjavni namaz, ki se odlično poda na kruh na kateremu je tudi prekajena govedina.

 Vse omenjeni jedi bodo na krožniku ustvarile odlično celoto, ki se bo lepo ujemala govejo juho, ki bo sledila. Vsekakor moramo pri postrežbi paziti tudi na želje naših gostov. Žal je tako, da ne obožujejo vsi prekajenega mesa. Za takšne goste prekajena govedina ne bo idealen začetek obroka. V kolikor gostov ne poznamo tako dobro, da bi vedeli kaj jedo in česa ne jedo, si lahko pripravimo tudi dodatno možnost, ki jo bomo postregli vsem, ki jim prekajena govedina ne bo ustrezala.

S prekajeno govedino je vsako kosilo odlično

Vsekakor pa lahko z gotovostjo rečemo, da je prekajena govedina odlična izbira za vsako kosilo. Lahko jo ponudimo tudi poleg zelenjavne juhe ali poleg mineštre. Prednost prekajene govedine je ta, da je veliko bolj zdrava kot prekajena svinjina.

Vsakdo, ki mora paziti na svojo prehrano, bo z veseljem preizkusil prekajeno govedino. Čeprav nam ni tako blizu kot prekajena svinjina, bomo hitro ugotovili, da je prekajena govedina odlična in da se brez težav poda k vsaki jedi. Vse kar je potrebno je to, da se opogumimo in jo preizkusimo, saj nam zagotovo ne bo žal.

0 KOMENTARJI

Oddaj komentar

Bi se tudi ti pridružil/-a debati?
Veselim se tvojih komentarjev.

Dodaj odgovor