Starejši obožujejo suho govejo salamo

Vsak človek mora z leti vedno bolj paziti na prehrano, saj mu vedno več jedi škodi. Ker v mladosti skoraj nihče ne pazi kaj pojé, je potrebno v starejših letih paziti skorajda na vsak grižljaj, ki ga damo v usta. Izogibati se je potrebno mastni hrani, ker je ta škodljiva za srce in za ožilje. V starosti se namreč pojavita visok krvni tlak in holesterol, ki ga moramo vztrajno zniževati s pomočjo tablet. Seveda pa je najbolj koristno da pazimo na svojo prehrano, saj si bomo le tako lahko zagotovili dolgo življenje in kvalitetno starostno obdobje.

Če se nikakor ne moremo upreti mesnim jedem, je za klasično svinjsko salamo odličen nadomestek, suha goveja salama, ki je pripravljena izključno iz govejega mesa in iz govejega loja. Suha goveja salama je pred leti postala izmerno hvaljena in zaželena, saj je v nasprotju s svinjsko salamo veliko bolj zdrava in koristna za naše telo. Seveda moramo paziti tudi, kje kupimo suho govejo salamo. Ni vsak proizvajalec enako kvaliteten. Nekateri uporabljajo veliko škodljivih dodatkov, ki slabo vplivajo na naše zdravje.

Suha goveja salama je primerna za lahko malico

Načini uporabe suhe goveje salame so različni. Najbolje je, da si jo narežemo za lahko malico ali prigrizek med kosilom in večerjo. Goveje meso je odlično za naše zdravje, saj vsebuje ogromno hranilnih snovi, ki koristijo našemu celotnemu telesu. Pozitivno bo vplivalo na našo kri, ki ji v veliko primerih primanjkuje železa.

Iz suhe goveje salame si lahko naredimo tudi sendvič, ki ga s seboj odnesemo na krajši izlet. Suha goveja salama se v sendviču ne bo uničila in bo lahko počakala tudi več ur. Pomembno je, da na izlet s seboj vzamemo hrano, ki lahko ohrani dober okus in se zaradi vročine ne pokvari. Nikakor pa suha goveja salama ne sme ostati več dni na sobni temperaturi, saj se tako pokvari.

Praznično obložena miza s suho govejo salamo

Suha goveja salama je primerna tudi za pogostitev gostov ob osebnih praznikih. Veliko ljudi ne vem, kako naj preseneti svoje goste. Vsi smo naveličani klasičnih narezkov, ki jih lahko okusimo povsod. Če želimo goste presenetiti, je suha goveja salama odlična izbira.

Kupiti moramo kvalitetno suho govejo salamo, saj bomo v primeru slabega nakupa naredili slab vtis. Le  pri najboljših proizvajalcih je suha goveja salama izdelana iz vrhunskega mesa, kar ji da tudi vrhunski okus. Čeprav bomo za takšno salamo plačali malce več, se nam bo nakup obrestoval.

0 KOMENTARJI

Oddaj komentar

Bi se tudi ti pridružil/-a debati?
Veselim se tvojih komentarjev.

Dodaj odgovor