Medvedja salama je primerna za butične pojedine

Ni vsaka salama enako dobra in okusna. Le najboljše salame se lahko kosajo z vrhunskimi salamami, ki jih že leta pripravljajo pavi mojstri. Ena izmed njih je tudi medvedja salama, ki velja za najboljše na trgu. Seveda je tudi pri izdelavi medvedje salame paziti, da se upošteva vse napotke in načela izdelovanje prave salame. Vsekakor imamo v Sloveniji kar nekaj mojstrov, ki to obvladajo.

Medvedja salama je suha mesnina, s katero bomo razveselili in navdušili vsakega gosta. Ravno zato ni priporočljivo, da je medvedja salama del klasičnega narezka. Poznavalci pravijo, da moramo pravo medvedjo salamo postreči na poseben in unikaten butični način. Le tako bomo lahko dosegli želeni učinek na naše goste. Pomembno pa je tudi to, da poleg medvedje salame postrežemo pravo vino, ki bo v naših gostih še dodatno poudarilo okus, ki ga ima le prava medvedja salama.

Kje lahko okusimo najboljšo medvedjo salamo?

Najboljša medvedja salama je na voljo je pri izkušenih predelovalcih mesnih izdelkov, ki imajo že dolgoletno tradicijo izdelovanja salam. Prava Medvedja salama ne vsebuje nobenih aditivov in konzervansov, ki so človeku škodljivi. Če ima proizvajalec medvedjih salam dovolj dobre pogoje, mu v medvedjo salamo ni potrebno dodajati ničesar, razen česna in soli. To pa je seveda težko doseči.

Medvedja salama je v večini  izdelana iz svinjskega mesa. Če želimo uporabiti le najboljše svinjsko meso, se bomo obrnili na rejce avtohtonega krškopoljskega prašiča, to je odlična vrsta domačega prašiča, ki da meso visoke kakovosti. Seveda pa je njegova kakovost povezana tudi z načinom vzreje. Zato moramo poudariti, da mora izdelovalec imeti le najboljše dobavitelje, če želi izdelati prvovrstno medvedjo salamo.

Poleg svinjskega mesa in seveda medvedjega mesa vsebuje medvedja salama tudi jelenovo meso in govedino. Dodajo tu še domačo slanino, ki mora biti narezana na kocke. Le tako lahko dobimo najboljšo in najbolj kvalitetno medvedjo salamo.

Medvedja salama ima višjo ceno kot ostale salame

Medvedja salama je seveda bolj kvalitetna in zato tudi dražja od navadne salame. Ravno zato izdelovalci poudarjajo, da je ključen način, kako salamo ponudimo. Nikakor je ne smemo dati vmes ostalega narezka, saj se bo tako izgubila njena vrednost.

Najboljši gostinci vejo, kako mora biti medvedja salama postrežena. Dati jo moramo na primerno podlago in ko pospremiti s pravim okusnim vinom. To bo v naših gostih obudilo vse njihove čute, brbončice pa bodo neizmerno uživale ob danih okusih, ki jih bodo le stežka premagale ostale ponujene jedi.

0 KOMENTARJI

Oddaj komentar

Bi se tudi ti pridružil/-a debati?
Veselim se tvojih komentarjev.

Dodaj odgovor