kompresijske nogavice za kolesarje

Kolesarske kompresijske nogavice

Dejstvo je, da je kolesarjenje sila priljubljena aktivnost. A zanjo ne potrebujete samo ustreznega kolesa, temveč tudi primerno opremo. Najbolj zavedni kolesarji imajo na sebi med aktivnostjo tudi kolesarske kompresijske nogavice, ki poskrbijo za večje udobje, vsekakor pa tudi za učinkovito zaščito nog. Takšna oprema sodi v kategorijo medicinskih pripomočkov, zato jo lahko kupite v specializiranih prodajalnah.

Za kolesarske kompresijske nogavice je značilno, da sodijo v vrsto športnih kompresijskih nogavic, za katere je na splošno značilno, da imajo večjo stopnjo kompresije pri gležnju pod kolenom. To uporabnikom omogoča lažje vračanje krvi iz nog proti srcu in ne nazadnje tudi precej bolj hitro razgradnjo metabolitov.

V nogah nemudoma občutimo oporo in udobje

Ko športnik nadene kolesarske kompresijske nogavice s stopenjsko kompresijo, v nogah v hipu občuti oporo pa tudi udobje. Kljub vsemu pa se najpomembnejša lastnost tovrstnega medicinskega pripomočka skriva še nekoliko globlje. Takšne nogavice za šport predstavljajo sekundarni sloj mišic in nežno pritiskajo na raztegljive venske stene. Ta lastnost pa pomaga premagovati gravitacijsko silo ter izboljšuje učinkovitost krvnega obtoka nazaj k srcu.

Kadar krvni obtok deluje pravilno, utrujene mišice učinkovito oskrbuje s kisikom in hranilnimi snovmi. Obenem odlično skrbi tudi za še hitrejšo regeneracijo mišic; ne nazadnje pomaga pri razgradnji nastale mlečne kisline. Dovolj kakovostno izbrane kolesarske kompresijske nogavice torej izboljšujejo učinkovitost, trening ter regeneracijo po aktivnosti.

Nogavice primerne za ljubiteljske in profesionalne kolesarje

Sicer pa se kolesarske kompresijske nogavice za uporabo priporočajo tako ljubiteljskim kot tudi profesionalnim kolesarjem. Na sploh so primerne tudi za druge športne aktivnosti, kot so na primer tek, smučanje, igre z žogo, golf. Zelo dobrodošle so tudi za osebe, ki veliko potujejo z letali ali pa je njihovo delo pretežno stoječe. Prav tako jih strokovnjaki priporočajo za vse tiste, ki imajo težave s krčnimi žilami in otekanjem nog.

Ključne prednosti

Omenili smo, da kolesarske kompresijske nogavice v resnici sodijo v kategorijo športnih kompresijskih nogavic, torej se lahko koristno uporabljajo tudi pri drugih aktivnostih in na sploh pri vsakodnevnih opravilih. Nekoliko natančneje pa si poglejmo, kaj takšne nogavice prinašajo kolesarju.

Kompresijske nogavice pri kolesarjenju pomahajo preprečevati zvine in odrgnine. Zmanjšujejo možnost poškodb ter nudijo blaženje pritiska. Zračenje je prilagodljivo obliki stopala. Zadostna količina prostora nožnim prstom zagotavlja izboljšano udobje. Posebej zasnovana tekstura tkanine učinkovito ščiti nart in golenico ter preprečuje nastanek bolečin zaradi drgnjenja.

Odlična novica je ta, da so vam kolesarske kompresijske nogavice po dostopni ceni na voljo v spletni trgovini, kjer lahko izbirate med različnimi velikostmi za moške in ženske.

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani zdravi-in-uspešni.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.