Domača zelenjavna juha ali mineštra je odlična z dodatkom hamburške slanine

V slovenskih kuhinjah pogosto nastajajo odlične domače zelenjavne juhe ali mineštre, ki so lahko rečemo del slovenske tradicionalne kuhinje. Že od nekdaj so si ljudje vsakodnevno pripravili takšno gosto juho, ki je bila odlična za vse letne čase. Poleg tega pa je vsebovala ogromno hranilnih snovi in vitaminov in je tako skrbela za zdravje ljudi.

Seveda je domača mineštra boljša, če ji dodamo vsak manjši kos mesa. Meso je bilo v starih časih pravo razkošje in ljudje so si ga lahko privoščili le redko. Dandanes pa lahko rečemo, da je še prepogosto na krožnikih. V mineštro lahko dodamo klobase, prekajeno šunko ali kračo. Odličen dodatek pa je tudi hamburška slanina, ki jo lahko pripravimo na različne načine.

Kako pripravimo hamburško slanino

Hamburška slanina je odlična tudi surova. Ker je predhodno že obdelana, si jo lahko enostavno narežemo in jo pojemo. Vendar pa jo večina uporabnikov raje predhodno dodatno termično obdela. Najbolje je, da jo v lonec dodamo kar med kuhanjem mineštre. S tem bo jedi dodala svoj okus, i bo zaradi dodatke hamburške slanine še toliko bolj bogat.

Hamburška slanina ima blag in nežen okus in ni preslana ali premočna. To je njena velika prednost in zato jo obožujejo mlajši in tudi starejši ljudje. Vsekakor morajo starejši pazljivo uživati svinjsko meso, da imamo navado že določene zdravstvene težave. Vendar pa je pri zmernem uživanju hamburška slanina popolnoma neškodljiva. Lahko bi rekli celo, da je koristna za zdravje.

Popečena hamburška slanina

Ni pa edina možnost priprave hamburške slanine kuhanje v mineštri. Za veliko ljudi je hamburška slanina odlična poleg pečenih jajc. S tem si pripravijo energijsko bogato jed, ki jim omogoča opravljati vsa težja kmetijska dela. Tak zajtrk je primeren tudi za športnike, ki se odpravljajo na jutranji trening. Vsekakor je uporaba hamburške slanine odlične za vse težje podvige.

Lahko jo dodamo tudi v peč, ko pripravljamo svinjsko ali telečjo pečenko. V peči bo hamburška slanina postala mehka in hrustljava. Maščoba se bo stopila in ostalo bo le okusno in odlično meso, ki se bo krasno podalo k različnim jedem.

Hamburška slanina je tako idealna za različne jedi. Lahko jo jemo kot samostojno jed, kot prilogo k zelenjavni juhi ali pa kot hrustljav dodatek ostalim jedem. V vsakem primeru bo hamburška slanina v naših ustih pustila odličen okus, ki je lastnost najboljših proizvajalcev omenjene mesnine.

0 KOMENTARJI

Oddaj komentar

Bi se tudi ti pridružil/-a debati?
Veselim se tvojih komentarjev.

Dodaj odgovor