Domača opravila bodo z ocvirki v masti veliko lepša

Ocvirki v masti so ena izmed tistih jedi, ki jih z užitkom jedo le redki posamezniki. To je resnično posebna prehrana, ki je izredno mastna in zato se je navadno izogibajo vsi, ki je niso vajeni. Slovenska prehrana je v veliko primerih precej mastna. Ljubiteljev takšne hrane, ki izginja iz slovenskih miz je tako vse manj. Vsekakor pa še vedno najdemo ljubitelje prave domače prehrane, kjer ocvirki v masti nikakor ne smejo manjkati.

Ocvirki v masti se namreč lahko uporabijo pri različnih slovenskih jedeh, kjer so praktično nujno potrebni ,da dobimo pravi domači okus. Mast je namreč osnova veliko gurmanskih dobrot, ki jih znajo pripraviti prave domače gospodinje. Le z mastjo so namreč lahko zabeljene tipične slovenske jedi.

Kako so pripravljeni pravi ocvirki v masti?

Za pripravo ocvirkov v masti potrebujemo svinjsko maščobo. Ocvirki v masti tako nastanejo pri kolinah. Na koncu kolin nam namreč ostane ogromno maščobe, ki jo moramo narezati in pražiti na čebuli toliko časa, da se maščoba popolnoma stopi. Vmes pa ostanejo koščki mesa.

Ocvirki v masti se morajo pripravljati počasi. Postopek predelave je dolgotrajen in zahteva precej znanja in potrpežljivosti. Ocvirki v masti se namreč kuhajo lahko tudi cel dan. Pomembno je, da jih kuhamo na počasnem ognju in da se nam ne primejo na dno posode ter da se ne zažgejo.

Ko je mast popolnoma stopljena lahko ocvirke stisnemo in spravimo v kozarce. Ko to opravimo, jih bomo za zaščito zalili s tekočo mastjo. Tako pripravljeni ocvirki v masti bodo odlični za kuhanje in uživanje. Uporabili jih bomo lahko za pripravo klasičnih slovenskih jedi ali pa za zabelo kosila oziroma večerje.

Ocvirki v masti in pražen krompir

Kam torej lahko vse damo ocvirke v masti? Pravi kuharji bodo zagotovo pomislili na pražen krompir, kjer za pripravo potrebujemo dobro količino masti in ocvirkov. Ocvirki v masti so tu nujni, saj na njih prepražimo čebulo, ki ji kasneje dodamo skuhan, na koščke narezan krompir. Pravi pražen krompir mora vsebovati mast in ocvirke, saj le tako lahko pridobi klasični okus.

Seveda pa je pražen krompir le ena izmed jedi, v katero lahko damo ocvirke. Zelo pogosto je dodajanje ocvirkov v masti tudi na zelje ali na repo. Skuhano zelje je z ocvirki v masti še toliko boljše. Pomembno je, da pred dodajanjem masti in ocvirke segrejemo in stopimo v posodici. Nato pa jih polijemo po površini zelja ali repe in uživamo.

0 KOMENTARJI

Oddaj komentar

Bi se tudi ti pridružil/-a debati?
Veselim se tvojih komentarjev.

Dodaj odgovor